Чувството за хумор не винаги е спасение


чувство за хумор

Хумора е нещо повече от чувство

“Сигурна съм, че не получавате всеки ден такива пис­ма. Аз живея в латиноамерикански сериал. Голям смях! 54-годшният ми мъж се закача с по-младата ми сватя. Излизат си заедно. Децата ни са в непрекъснати скандали заради това. А аз гледам сеир, но докога ли? Докато се разпаднат и трите семейства сигурно. А той продължава да си мълчи и да ме мисли за сляпа…! ”

Хубаво е, че можете да реагирате с чувство за хумор във Вашата ситуация. Често чувството за хумор ни спасява в моменти, в които сме силно притеснени, защото действа като защитен механизъм, с чието помощ успяваме да се поставим над проблема, защото се страхуваме да го погледнем отблизо. Понякога обаче зад него се крие отчаяние, страх или направо гняв, поради безсилието ни да се спра­вим със ситуацията. Чувството за хумор кара другите да си мислят, че не ни пука, но всъщност не лъжем тях, а себе си.

Има ли нужда да се спасяваме от хумора ?

Не крийте чувствата си. Притеснена сте и по-здраво би било да говорите за това, а не да си мълчите. Разговаряйте първо със съпруга си. Защитавайте сама правата си, не очаквайте друг да го направи вместо Вас. Обяснете му как се чувствате. Поинтересувайте се за намеренията му. Подобни увлечения понякога са временни, особено на тази възраст, когато мъжете правят равносметка на живота си. Не скачайте веднага да правите скандали, опитайте първо с един зрял и категоричен разговор, при който и двамата да свалите

смях и гняв

Смеха понякога е заразен

картите, за да сте сигурна за какви отношения става дума. Казваме понякога, че чувството не пита кога и къде да се появи, но със сигурност има причина за това, дори и да не е видима и съзнавана. Възможно е той да усеща някаква липса във връзката с Вас. Задайте си въпроса какво получа­ва от тази жена и дали Вие не можете да му дадете същото. Не се страхувайте да го попитате за мотивите, поради които предпочита нея. Това не означава, че вината непременно е във Вас. Само един открит разговор обаче ще Ви позволи да изясните ситуацията. В противен случай ще живеете в неизвестност и напрежение. Може да се окаже, че той не си дава сметка, че страдате, особено ако и пред него използва­те като защита чувството за хумор. Не бъдете песимист. Разпад не грози и трите семейства, особено, ако това на сина Ви почива на любов и доверие. Върху доверието във собственото си семейство обаче трябва да работите.

споделяне в социални мрежи


Copyright © 2019 useful-news. All rights reserved.