Хората с комплекс


хората с комплекс

Комплексарите променят ли се ?

Комплексите са много комплексна материя. Те показват как гледаме на себе си, какво смятаме, че другите мислят за нас, какви са страховете ни… Съществуват комплекс за малоценност, комплекс за посредственост и комплекс за превъзходство.

Хората с комплекс за малоценност

– винаги смятат, че не са достатъчно добри в това, което правят. Имат следните проблеми – вземат им стола, тръшкат им вратата в лицето, не ги поздравяват, отнемат им гаджето… Познават се по това, че носят бурканче с пепел под ръка – похвали ли ги някой, те си посипват главата с пепел, опитвайки се да намалят стойността и значимостта си. В присъствието на другия пол се спъват и падат, заекват, говорят глупости (и после умират от притеснение)… Когато се говори за секс, се изчервяват, забиват поглед в земята и започват да скубят възелчетата от вълнения си пуловер.

Хората с комплекс за посредственост

– се въргалят в посредственост. Не са грозни, но не са и привлекателни. Интелигентни – „горе-долу“, популярни – „чат-пат“, дрехи – „ами не лоши“, забавни – „нищо особено“. Канят ги само на партита, на които са поканени всички до един, не се изтрепват за тях като гаджета. Като ги питаш нещо, най-често вдигат рамене. За другите не говорят нито добро, нито лошо. „Златната среда“ и „Да бе разбунтваме духовете“ са любимите им фрази. Любим ден от седмицата – сряда.

Хората с комплекс за превъзходство

– не виждат никой равен на себе си и винаги смятат, че на тях се полага най-доброто и най-голямото – предната седалка в колата, кълката на пуйката, най-привлекателният мъжки/женски в класа, възхищението на околните (с нужната доза ласкателства)… Което не харесват, отхвърлят с презрение. Винаги знаят най-добре и никога не са виновни за нищо. Имат множество почитатели благодарение на смайващия външен вид и поведение. Ако не са предмет на обожание, то със сигурност са обект на клюки. Функционират само в присъствието на публика. Насаме със себе си, се трансформират в тип 1 или 2.

хората с комплекс

Комплекса променя ли човека ?

Забележка: В живота рядко се срещат „чисти типове“. В рамките на един и същи ден човек може да се чувства напълно скапан и потиснат, и същевременно арогантен.

Внимание: Комплексите могат значително да усложнят живота ти. Те просто олицетворяват твоите чувствителни и уязвими места.

share button


Copyright © 2019 useful-news. All rights reserved.