Красиви послания на хризантемите – извор на свежест


ПОСЛАНИЕ НА ХРИЗАНТЕМИТЕ – КРАЛИЦИТЕ НА ЕСЕНТА

Посланието на хризантемите като цветя, които украсяват нашите градини с ярки багри от юли до късна есен , дори след като са паднали първите снегове . Те ни напомнят за отминалото лято , за Слънцето . На японски хризантема ,,кику,,означава Слънце .С магическите свойства на цветето е свързана и легендата за произхода на Япония . ,, В древен Китай управлявал жесток император . Той научил, че на един от близките острови има растение хризантема , от чийто сок може да се приготви жизнен елексир.

послания на хризантемите

послание на хризантемите и техните лечебни свойства

Императорът изпратил на острова 300 млади девойки и юноши да донесат цветето , тъй като само човек с чисто сърце можел да го откъсне . Очаровани от природата на острова , младите хора не се върнали , а основали нова държава –Япония .” Тази легенда обяснява любовта на японците към хризантемата .
Със своята елегантност, тя се е превърнала в символ на императорска власт. В Китай хризантемата е също любимо цвете , символ на мъдрост и дълголетие . Във Виетнам – на душевна чистота и бистър ум. В Европа цветето е било донесено за първи път през 17 век от френският пътешественик Пиер Бланшиер.

Кои са посланията на хризантемите, които трябва да знаем?

Цветовата гама на хризантемите е обширна . От бели , сини , червени до широк диапазон от жълти тонове. Лесни за отглеждане в саксии и градини и препоръчвани цветя за букети .

СЪРЦЕТО МИ Е ТВОЕ!

цветова гама на хризантемите

хризантемата излъчва енергия и пречиства въздуха

Това е посланието на червените хризантеми . Ако искате да споделите чувствата си с любимият човек , букета от червени хризантеми е най-подходящият начин да го направите . С този жест вие казвате „ Споделих чувствата си с теб . Сърцето ми е твое .

Искаш ли да ти дам още нещо .”

Белите хризантеми са символ на истинската любов , бронзовите – израз на вълнение , а жълтите са послание на таен обожател .

Чай от хризантеми. Колкото и странно да ни звучи , в Азия се приготвя сладка напитка от бели и жълти хризантеми – чай от хризантеми, който се използва за успешно лечение на грипни заболявания . От листата на цветето в Китай се приготвят салати и змийска супа .

Лечебни свойства на хризантемата. Хризантемата е и цвете лечител . Тя излъчва енергия, с която допринася за добра концентрация на мисълта , пречиства въздуха и действа успокояващо .

Хризантемите , тези горди цветя , привличат погледи , внушават спокойствие и хармония , раждат настроение .
Автор: Галя Василева

социални бутони


Copyright © 2019 useful-news. All rights reserved.