Любовта, раздялата и ревността


любовта

Любовта - интересно а?

Любовта

– възвишено чувство, което подтиква човека към благородни и щедри постъпки, насочени към любимия/любимата, както и към целия останал свят. Обекта на любов може да е дете, родител, съпруг или съпруга, любим, съсед, родното място… В далечни времена любовта е подпалвала войни, карала е крале да захвърлят короната си, а хора на изкуството – да създават шедьоври.

Как стоят нещата днес с любовта ?

Понякога дори възрастните не могат да разберат любовта, а какво остава за децата. Представи си само с колко любовни неволи се сблъсква човек в пубертета! Ако някога успеем да съставим списък на любовните проблеми, непременно ще го публикуваме (стига да си нямаме друга работа)…

Раздялата

раздялата

Раздялата - какво мислите ?

– финалната фаза на някои отношения (имам предвид еротични, а не търговски, родителски или съседски). Някои възприемат раздялата като голяма трагедия, други – като голям майтап. Обикновено се случва в края на влюбването или в началото на нова връзка и е съпроводена от: сълзи и хълцания, крясъци, скубане на коси, блъскане и ритане, както и различни видове заплахи. Пострадавшите често се определят като „зарязан/а“ и „захвърлен/а“. Раздялата при женените двойки, наречена развод, е съпроводена с още по-мощни прояви на гореспоменатите действия.

Ревността

– е вид чувство, също като завистта и алчността. Ако свободата е друга на любовта, то принудата е друга на ревността. Ревнивите хора яростно пазят и защитават и защитават „собствеността си“ от потенциални „крадци“. Притежават невероятната способност да откриват заплаха във всичко и всички, и правят сцени по най-малкия повод.

бутони за социални мрежи


Copyright © 2019 useful-news. All rights reserved.