Най-същественото за силата на есенциалните минерали


хапчета и добавки

Нуждаем ли се от тези минерали ?

Знаехте ли, че минералите играят важна роля за поддържането на алкално-киселинното равновесие на организма и за неговата алкализация, ако това е необходимо?

Добре известно е, че витамините, аминокиселините, антиоксидантите, пробиотиците, поддържащи здравата чревна флора и другите есенциални градивни материали са жизненонеобходими за нормалното функциониране на организма.

Минералите, подобно на витамините, са такива есенциални компоненти на нашето тяло и също както и с витамините, потребностите ни трябва да се покриват от външни източници.

99.5% от абсорбирания калций се натрупва в костите и зъбите, останалото количество е жизненоважен компонент на кръвната плазма. Той участва в процесите на кръвосъсирване, в мускулната контракция (не само на скелетните мускули, но също така и на дихателната мускулатура и сърдечния мускул), като 1000 мг от него се обменя ежедневно.

Ето защо неговата суплементация е от огромно значение, тъй като нашите кости служат за склад, който може да бъде „попълван“ най-късно до 30г. възраст, следва период на равновесие и след това започва редукция. Ето

хапчета с минерали

Добре ли е да ги консумираме ?

защо ежедневната суплементация с калций е важна не само за нормалния метаболизъм, но и за защита на нашите кости.

Напоследък обект на изследвания е и неговата роля за постигане на нормален индекс на телесната маса. Някои клинични проучвания показват, че калцият ефективно подкрепя диетите за отслабване. За мнозина той е част от домашната аптечка, тъй като спомага за облегчаване на неприятните симптоми в сезона на алергийте.

бутони към социални мрежи


Copyright © 2019 useful-news. All rights reserved.