Не съм протеже и се страхувам, че ще ме уволнят


напрежение в човек

Напрежението може ли да е причинено от шефа Ви ?

„Чувствам се много несигурна. Дълго време бях безработна. От няколко месеца съм на чудесна работа с добро заплащане, но живея в непрекъснатия ужас, че всеки момент могат да ме уволнят. За тези няколко месеца шефовете ми се смениха три пъти. Аз работя като секретарка и смятам, че се справям чудесно. Но знаете, че всеки нов шеф идва със своята секретарка, очаквам всеки ден да ми кажат, че е последният на това работно място и от утре пак ще съм безработна, как се издържа на такова напрежение?

Толкова се притеснявам, че започвам да ставам непълноценна и в работата си и си мисля: ето, по този начин ще им дам и основание да ме уволнят. Това не бива да се случва, защото имам две деца, за които се грижа сама. Знам, че не можете да разрешите проблема ми, но ми дайте съвет как се устоява на такъв стрес. ”
Знаете ли, в психологията има една формула, според която тревожността е правопропорционална на неизвестността.

Колкото по-неясна е една ситуация, толкова по-тревожни сме. Очакването изчерпва силите ни и прави трудно съсредоточаването върху нещата, които

страх към някого

Трябва ли да ни е страх от шефа ?

искаме да вършим перфектно.

Как най-лесно да работим ?

Какво Ви спира да попитате новия си директор за плановете му? Защитете позицията си на добър професионалист, щом трима ръководители не са Ви сменили, значи просто са били доволни от Вас. Не подценявайте уменията и стойността си.

Дори умението да защитите позицията си би могло да се хареса на настоящия Ви шеф, би му показало, че притежавате борбеност и чувство за отговорност, които са ценни качества за една секретарка. По този начин ще изясните за себе си ситуацията, дори и да не Ви удовлетвори отговорът, поне ще знаете навреме, че е необходимо да търсите други решения. Изчакването в момента Ви прави напрегната и изнервена, което сигурно се отразява и в семейството ви. Изберете подходящия момент и поискайте един спокоен, но категоричен разговор.

споделяне във facebook


Copyright © 2019 useful-news. All rights reserved.