Неона – неговите правила


неон

Неона - днешната мода

Пастелните тонове са абсолютният хит на настоящия сезон и това надали е останало незабелязано дори и т най-незапознатите с последните тенденции. Но понеже модата обича контрастите, неоновите цветове в момента също са по-актуални от всякога. Разбира се, не става дума за крещящоте тонове на диско тоалетите от 80-те години на миналия век. Хитовете ярки облекла и аксесоари в момента са много по-елегантни и женствени. Въпреки това носенето им изисква голяма доза смелост, особено през деня, защото те моментално привличат вниманието. Ето защо ви предлагаме съвети в тази посока, които значително ще ви улеснят в избора и съчетаването им:

Аксесоарите

Точно както и при всички други тенденции, най-лесният начин да вкарате неонов цвят в тоалета си е посредством аксесоарите. Изборът на чанти, обувки, шалове, колани, бижута, шапки, часовници и слънчеви очила в ярки тонове е буквално неограничен.

Ще изглеждате убийствено, ако съчетаете бяла рокля с ярко розови аксесоари, например, или пък бежова 0 със зелени или сини. Всичко зависи от фантазията и предпочитанията ви.

Комбинацийте с неутралните цветове

Съчетаването на неонови облекла с неутрални цветове – бяло, черно, кафяво, бежово и сиво, не само че е абсолютно безопасно, но и в повечето случаи дава прекрасни резултати. Изборът на една ярка дреха, комбинирана с друга в неутрални тонове, прави тоалета дързък и в същото време изтънчен. И тук, както и при аксесоарите, вариантите са изключително много. Изпитана комбинация за лятото е пола или панталон в бяла, съчетана с ярък тон и златни или сребърни бижута.

Приглушен ефект

Ако нямате нищо против ексцентричността в облеклото, вместо да позволявате на неоновия цвят да бъде акцент в тоалета ви, го съчетайте със също толкова дръзки облекла и аксесоари. Ако е направено по правилния начин, това изглежда ултрамодерно, без да създава усещане за претрупаност или кич. Можете например да комбинирате ярко оранжева пола с топ на интересни принтове, обувки на платформа, големи обици и синя чанта. Кари Брадшоу би носила с удоволствие подобен тоалет.

Как да създадем контраст ?
дамска чанта

Неон - хитови или обикновенни цветове ?

Ярките и пастелните тонове може и да са контрастни, но в комбинация изглеждат повече от чудесно. Придържането към един цвят в различни оттенъци не само че не е задължително, но дори не е препоръчително. Вместо да съчетавате цикламено с бебешко розово например, го комбинирайте с небесносиньо или с кремаво. В зависимост от това какво излъчване желаете да постигнете, допълнете тоалета в ярки и пастелни тонове с черни или със светли обувки и чанта.

Цветните блокове

Те са изключително актуални през последните няколко сезона, което предоставя допълнително поле за експерименти с неоновите цветове. Ако не сте сигурни какви точно цветове да съчетаете, заложете на яркосиньото, яркожълтото и ярко розовото. Кой от тях ще бъде върху полата или панталона. кой – върху топа и кой – върху обувките или чантата, няма никакво значение. Имайте предвид обаче, че не е добре цветовете да бъдат повече от 3 и поне една част от тоалета е препоръчително да е в черно. Внимавайте и с бижутата – те не бива да са прекалено дръзки и много на брой.

Bookmark and Share

социално споделяне


Copyright © 2019 useful-news. All rights reserved.