Паузите в главната реч


значение на речта

Държавен глава който изнася реч пред много хора

Безсилие; несигурност; по-малка убедителност. Всички ние се запъваме в думите понякога. Но ако установите,че разговорът ви е осеян с множество малки спирки, трябва да знаете, че това е сериозен удар по начина, по който приемат вашата компетентност.

След като човек веднъж свикне да изпълва речта си с ъ-ъ-ъ и хъм, после може да се окаже много трудно да се откаже от този навик, така че опитайте да научите децата си още докато са малки да избягват тези паразити.

Запознах се с Джоел на една сватба.
Той беше страхотен мъж и бе готов непрекъснато да вдига тостове за булката и младоженеца.
Джоел беше самият Господин Спокоен, Хладнокръвен и Съсредоточен, докато си говорехме в залата за гости. Няколко минути по-късно Джоел се изправи и отиде до микрофона, вдигайки най-дългия и най-необмислен тост, който някога съм чувала. Беше направо болезнено да го слуша човек.
Когато ме видя след това той тръгна право към мен.

Трудно ли е да изнесеш реч пред голяма публика ?

Той ме попита какво да направи, за да не се налага да преживява подобна агония отново.

голяма зала

Зала в която се изнася главна реч

Отговорих му, че най-важното нещо, което би трябвало да направи, е да отстрани допълнителните звукови ефекти – дори когато е нервен, и да мълчи през времето, когато трябва да събере мислите си.
Радвах се, че бях говорила с Джоел преди да произнесе речта си, защото тогава разбрах, че е интелигентен човек.
Но съм сигурна, че първото ми впечатление не би било толкова благосклонно, ако не го бях срещнала преди вдигането на тостовете. Общителните хора имат склонност да използват кратки паузи и колебания в стила си на говорене.
Освен това те реагират по-бързо, когато разговорът ги засяга. Ако се уловите, че губите мисълта си често, докато говорите, можете да повишите гладкостта на речта си като се фокусирате изключително върху разговора и се изключите от разговорите на околните, които ви разсейват, или от собствените си хаотични мисли.
Разнообразие, гладкост и увереност.
Вместо да пълните паузите с паразитни думи, просто замълчете, докато съберете мислите си. Тези думи възпрепятстват собствения ви мисловен процес, което ви прави да изглеждате не чак толкова компетентни.
Напротив, паузите ви правят да изглеждате уверени, интелигентни и по-силни. Те предполагат, че сте се замислили и че сте достатъчно самоуверени, за да мълчите, докато сте спрели, за да помислите.

сподели ме


Copyright © 2019 useful-news. All rights reserved.