Потта разваля настроението


дездурант

За да се оттървен от потта ни е нужен спрей с хубава миризма

Открай време потта е средство за сексуално привличане – само че не бива да остава твърде дълго върху кожата. От еволюционна гледна точка усиленото потене се е смятало за белег на повишена сексуална възбуда.

И до днес парфюмите и другите козметични средства съдържат вещества, които по химическия си състав и аромат приличат на потта – например мускусът. И ако на някого това му се струва недостатъчно привлекателно: мускусът не само прилича на потта; тази примамлива и дори на моменти възбуждаща миризма се отделя от околоаналните жлези на мускусния овен.
При някои африкански първобитни народи изборът на партньор дори става въз основа на миризмата.

Как ние мъжете да си изберем подходяща половинка ?

За целта мъжете преди да си изберат половинка, помирисват жената под мишниците и в областта на гениталиите, за да установят коя миризма особено ги привлича.

настроение е застрашено

Настроението е застрашено от потта

И при самобитната баварска народностна група подобно тестване на партньора е било разпространено чак до началото на XX век.

По време на народните празници мъжете танцували типичните баварски народни танци и когато били плувнали в пот, прокарвали нещо подобно на огромна носна кърпа под мишниците си.

Тя се наричала „потната кърпа“ и жени, които проявявали интерес към даден мъж, можели след това да я помиришат и така да добият някаква представа за евентуалния си бъдещ партньор. Или пък набързо да установят, че не биха могли за нищо на света да изтърпят миризмата му

социални мрежи


Copyright © 2019 useful-news. All rights reserved.