Ръце на чатала


чатал

Ръцете на чата е малко странна реакция

Често използван в моменти на уязвимост, жестът „смокиново листо“ се наблюдава, когато някой слага едната си ръка върху другата и оставя събраните ръце отпуснати пред долната част на тялото.
Мъжете може би си мислят, перушината си, така че да че държат монопола над този жест, но изглеждате по-големи, той често се забелязва и при жените.
„Смокиновото листо“ почти винаги се използва в опит да се предпазим от болка, независимо дали е физическа (мъжете го правят, за да предпазят гениталиите си) или емоционална (напр. когато се присъства на по¬гребение, както е показано тук.)
Понякога го използваме, и когато ни мъмрят.

Какво да следим:

Ако някой го използва.
Този жест е преди всичко директен знак, че човекът се чувства несигурен или уязвим по отношение на нещо.
Уверете се първо каква е ситуацията, така че да можете по-добре да прецените защо някой би имал нужда от такъв вид бариера или защита.

реакция

Реакцията с ръцете на четала е трудно да се определи

„Смокиновото листо“ не се прави само с ръце; то може да бъде направено и с куфарче или също така с дамска чанта – всичко, което предпазва долната част на тялото от излагане на показ и риск.

Над какво да работим:

Опитайте се да останете открити.
Очевидно не бихте искали да избегнете този жест, когато сте съпричастни към физическо страдание на член от семейството.
Но когато болката е по-скоро емоционална, знайте, че жестът се възприема като израз на слабост.
Напоследък се улових, че по време на погребения автоматично се поддавам на „смокиновото листо“, сякаш безмълвно и несъз¬нателно се предпазвах от страха за собствената си смъртност.
Осъзнах се обаче и отпуснах свободно ръце, давайки си сметка, че като оставам отворена за скръбта на околните, мога да съм им по-полезна, отколкото като предпазвам сама себе си.


Copyright © 2021 useful-news. All rights reserved.