Ръка в ръка


приятелство

Красотата на живота и приятелството

„Бийтълс“ наистина уловиха жизнерадостното чувство, което този сигнал създава, в песента си „Искам да държа ръката ти“.
За пръв път използваме този сигнал с родителите си, когато се учим да вървим, и той запазва същото закрилящо, всеобхватно чувство на любов през целия ни живот.

Мъжката прегръдка:

Напоследък „мъжката прегръдка“ се забелязва често.
До неотдавна това се случваше главно на спортната площадка.
В наши дни обаче мъжката прегръдка показва самоувереността на прегръщащия, тъй като той се чувства достатъчно добре в кожата си, за да не се при¬теснява за това какво ще си помислят другите.
Мъжете, които го правят, са предимно общителни хора.
Мъжете обикновено прегръщат или с една ръка/една ръка при ръкостискане/една ръка при потупване по гърба, една ръка при блъсване по рамото, две ръце (мечешка прегръдка), или две ръце при потупване по гърба.
Отявлените мъже го правят така, че жестът изобщо да не изглежда женствен.
В прегръдката участва предимно горната част на тялото; долните части на тялото не бива да се допират.
Когато двама мъже се прегръщат като едновременно се ръкуват, се подразбира близост с малка бариера между двамата, позволяваща всеки от тях да демонстрира своята привързаност към другия, като същевременно запазва чувството за традиция.

ръкостискане

От малки се започва с приятелството

Това се различава по някакъв начин от случаите, когато мъжете се прегръщат и пляскат или се потупват по гърба, което дава възможност на всеки да покаже внимание, докато в същото време потвърждава своята мъжественост с удрянето по гърба.
Мечешката прегръдка (прегръщането с две ръце) е единствената, при която долната част на тялото дава възможност да бъде докосната; повечето мъже, обаче, биха отдръпнали бедрата си, за да се гарантира, че няма да има контакт.
Така се прегръщат обикновено или мъже, които са достатьчно близки, или такива, които са преживели наскоро важно за живота събитие като например голям празник или смърт.
Общо взето мъжката прегръдка е нещо, което зависи от самия човек.
В наши дни е прието мъжете да се докосват повече.
За някои това може да е тревожно, но за други няма проблем.


Copyright © 2021 useful-news. All rights reserved.