С чайове и сокове може да се прави пречистване


билки

Чаят не е вреден

Какво се разбира под пречистване, никой досега не може да каже. Образната представа за това обаче явно е толкова убедителна, че с пречистващи чайове и други процедури се печели добре. Всъщност нито червата ни, нито кръвоносните ни съдове са направени като канализационни тръби, които могат да се продухват и почистват.
Червата съдържат милиони власинки (издатини на лигавицата), които са жизненоважни за поемане на храна и течности.

С какво ни помага чая и сока ?

Освен това там има няколко милиарда бактерии, без които е невъзможно храносмилането ни. Ако с помощта на пречистването се отстранят власинките и бактериите, това би довело до фатални последици: не бихме могли да резорбираме повече храна и храносмилането би било невъзможно.

Кръвоносните съдове съще не са неподвижни тръби, върху които се получават отлагания като при водопровода. Кръвоносните съдове се състоят от различни мускулни слоеве и вътрешна повърхност на съда.

Те са еластични, могат да се разширяват и стесняват, и така да регулират притока на кръв. Наистина по кръвоносните съдове могат да се образуват така наречените ,,плаки”. Мъртвите кръвни клетки и кристали холестирин се отлагат по съдовете и могат да се калцират. Но те също не могат да се отстранят с чай за пречистване или други ,,почистващи” средства.

социални мрежи


Copyright © 2019 useful-news. All rights reserved.