С препарат за миене на съдове може да се отрови човек – отровни рецепти от криминални филми


чисти и гладки ръце

С препарат се мие по-добре

Скъпи зрители на криминални филми: не правете това! Препаратите за миене на съдове не се слагат в супата. Те не само значително влошават вкуса, но и не са полезни за здравето. Наистина не са толкова отровни, колкото бе показано в криминалния филм „Черният трол“ през май 2003 г. Ето накратко сюжета: малко преди развръзката дъщерята и любовникът на престъпничката трябва да изядат супа с необичайна добавка. Малко по-късно те падат и се превиват на земята. Разбира се, лекарят от Бърза помощ идва навреме. Но както той се изразява: Двайсет минути по-късно двамата щяха да споделят съдбата на другите жертви, изпратени от отровата в отвъдното“.

Може ли да бъдем отровени от препаратите за миене на съдове ?

От медицинска гледна точка това е оспорвана сцена. „Трябва да изядете цяла супена чиния неразреден препарат за миене на съдове, за да се стигне до сериозни здравословни проблеми“, казва Уве Щедлер,

красота

Чинийте видимо са чисти

заместник-директор на Центъра по отравяния в гр. Фрайбург. Ако препаратът изобщо може да се усети в супата, то това ще бъде парене в гърлото или къркорене на стомаха. Ако се задавим, вредната субстанция може в редки случаи да предизвика възпаление на белите дробове. Защо това изобщо се показва по телевизията? Щедлер знае за споразумението, според което по телевизията не бива да се показват „ефективни методи на отравяне“. Нали не бива да предизвикваме хрумване на лоши идеи. Ако след тази криминална серия някой се е опитал да направи същото, предимството е поне, че нанесените вреди не са били големи.

бутон за социални мрежи


Copyright © 2019 useful-news. All rights reserved.