Само жените страдат от този вид депресия


на лъжата са къси краката

Майката е в депресия, но изглежда че не е

Някои жени през първите седмици и месеци след раждането страдат от следродилна депресия. Това не засяга смяната на настроението, типично за всяка жена през този период поради физическите и психически промени, които се извършват в тялото. Тези депресии могат да са придружени със сериозни оплаквания и в някои случаи дори да представляват риск за новороденото и/или да се изразят в това, че майката заплашва със самоубийство. Обикновено малко се говори за това колко им е трудно в действителност на жените през този период.
Средродилната депресия не се ограничава само до жените. И мъжете могат да страдат от нея, както е установила Джанис Гудман своя труд. Тя е направила 20 изследвания по темата постпартална депресия при мъжете, издадени между 1980 г. и
2002г. В тези изследвания честотата на депресията при млади бащи през първата година след раждането се колебае между1.2 и 25.5 процента. Ако жените страдат от следродилиа депресия на мъжете с депресия достига дори между 24 и 50.
Този ужасяващо висок процент може да повлияе на семейството. Ако жената е в следродилна депресия, е важно поне партнъора и поддържа равновесието в тази трудна ситуация. Лекари и психолози, лекували депресирани жени презтежкия период след раждането, трябва да помислят и за това, че е възможно партньорът също да е засегнат и да го включат в терапията си.

share button


Copyright © 2019 useful-news. All rights reserved.