спорт на високо ниво
Дали е трудно това ?

Слаклайн е сравнително нов спорт, който набира своята популярност от 80-те години на миналия век. Участниците в него се стремят да запазят равновесие върху лента, опъната между дървета в обикновено парково пространство. Височината, на която се практикува спорта е 50-60 см. над земята. За разлика от ходенето по въже динамичният характер на лентата дава възможност за повече, при това впечатляващи трикове и каскади. Слаклайнът тренира добрата кординация, мускулния тонус и доброто настроение.

Родното място на слаклайнинга е национален парк „Йосемити”, Калифорния – средище на мнозина скални катерачи.

През дъждовните дни, когато не могат да се катерят, те използвали плоска лента от екипировката си, за да се позабавляват. Така доразвили идеята за ходенето върху въже и я комбинирали с акробатични трикове. Слаклайнът развива добри рефлекси, чудесен баланс и концентрация, необходими при катеренето. И така скалните катерачи намерили много весел и най-вече лесен начин за тренировка и забавление.

интересно нещо
Слаклайна не е лесен спорт

Този атрактивен начин за спортуване става толкова популярен в САЩ и Западна Европа, че започна да комбинира и взаимства елементи от други спортове. Слаклайн йога, например, съчетава традиционни йога пози с балса върху лента.

И в България през последните две години могат да бъдат забелязани млади хора, които умело пазят равновесие между дърветата в парковете. Ако не сте опитали и вие, кактъв по-подходящ момент от тази пролет? За да направите опитите си по-успешни, можете да се доверите на екипировка от спортните магазини. Препоръчваме ви удобни спортни дрехи, обувки, подходящи за бягане, добри приятели и фотоапарат или камера, за да се превърне слаклайнът в любим спорт и незабравимо забавление. Пролетта идва, а спортните магазини и парковете ви очакват.