Трябва ли да знаем как изглежда чревната флора ?


интереси

Как да спрем тази болка ?

Обикновено не ни е приятно да си я представяме! Тъй като сме „цивилизовани“ хора, ние не обичаме да говорим за процесите, които се извършват в червата и коремната ни кухина. Бихме казали, че това, което се случва в тоалетната е изключително наша работа и остава там, където сме го пуснали. Е, докато всичко е наред, това наистина е така. Трябва, обаче, да не забравяме къде започва и някъде отива този процес. Това, което е нормално и ежедневно за възрастните, е грижлив наблюдавано при едно новородено от неговата майка. Дали изхожданията му са нормални и редовни всеки ден ?

Когато става дума за пациент в болница, или след операция, също е важно дали се е възстановило нормалното храносмилане, или не. Една майка е щастлива когато всичко е наред с изхождането на нейното бебе. Колко щастлив би бил също и един пенсионер! На нашата чревна флора и нейното здраве се обръща все повече внимание в ежедневния живот.

Малко са, обаче, хората, които знаят, че 70-80% от имунната система се намира в храносмилателния тракт. Така нашите черва участват не само в храносмилането и елиминирането на отпадните продукти, но и във функцията на имунната система.

Какво да правим, за да запазим баланса на чревната флора ?

1. Антибиотици, които нарушават равновесието на бактериите и гъбичките.

2. Неправилен или еднообразен хранителен режим с големи количества белтъчини, месо, мазнини или рафинирани въглехидрати и

недостатъчен внос на влакнини.

3. Прекалено строги изчистващи диети само със сокове и гладуване, колонхидротерапия без лекарско наблюдение и препоръка.

4. Консерванти и други изкуствени вещества, поглъщани с храната.

5. Антиацидни средства и медикаменти, намаляващи продукцията на стомашен сок.

6. Хормонални лекарства и контрацептиви.

чревна флора

Знаете ли къде се намира чревната флора ?

7. Нестероидни противовъзпалителни средства.

8. Постоянни проблеми с дефекацията (запек или диария).

9. Заболявания и инфекции, придружени от диария.

10. Свръхупотреба на алкохол.

11. Тютюнопушене.

12. Недостатъчен прием на течности.

13. Стрес, нарушения на съня.

14. Дефицит на витамини и минерали.

spodelime


Copyright © 2019 useful-news. All rights reserved.